Informații înscriere în grupul țintă

PROGRAMUL OPERAȚIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020
Axa prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei
Obiectiv Specific (O.S.) 4.16: Consolidarea capacității întreprinderilor de economie socială de a funcționa într-o manieră auto-sustenabilă
Proiect: PROGram de Revitalizare a Economiei Sociale – PROGRES
NR: POCU 449/4/16/126093
Proiect cofinanțat din Programul Operational Capital Uman 2014-2020


INFORMAȚII PRIVIND ÎNSCRIEREA ÎN GRUPUL ȚINTĂ

  • Se recomandă urmărirea secțiunii Anunțuri în cadrul site-ului, unde se anunță calendarul de selecție pentru fiecare dintre cele opt localități ale proiectului. Anunțul care vizează deschiderea sesiunii de înscriere se face cu minimum 3 zile (72 de ore) înainte de a se deschide accesul la formularul inițial de INTENȚIE de înscriere în grupul țintă al proiectului.
  • O dată cu deschiderea sesiunii de înscriere, conform calendarului publicat, pentru localitatea de interes, urmează pașii:
  • Se accesează secțiunea ÎNSCRIERE din site-ul gdcs.ro unde se completează prin bifă un formular (formular de intenție) on-line;
  • Rolul formularului este și acela de a realiza o primă selecție;
  • În urma completării formularului (formular de intenție), persoana care aplică primește un cod ID de înregistrare pe adresa mail de contact pe care o pune la dispoziție pentru comunicare;
  • Programul de comunicare este în intervalul zilnic orar 10:00 -14:00, DECI în acest înterval orar persoanele care aplică primesc ID de înscriere în ordinea înregistrată pe site (ordine de înscriere automată în urma completării formularului – de intenție);
  • O dată cu primirea ID, aplicantul are acces și la conținutul dosarului de candidat privind intrarea în grupul țintă. Astfel, persoana are acces la formularele tipizat care trebuiesc completate și semnate de fiecare candidat și la lista documentelor / actelor doveditoare personale. Formularele pot fi descărcate de pe site de fiecare candidat sau la cerere sunt puse la dispoziție de unul dintre experții proiectului, astfel încât în TERMENUL stabilit conform calendar de înscriere fiecare aplicant să aibe depus dosarul de candidatură CU TOATE DOCUMENTELE / ACTELE / FORMULARELE solicitate. Dacă dosarul nu este complet la șfârșitul perioadei de selecție conform calendar, dosarul de candidatură va fi declarat RSPINS. Conținutul dosarului de cadidatură se poate transmite on-line conform instrucțiunilor sau se poate depune la sediul de implementare prooiect sau direct la experții proiectului, în ambele cazuri în baza de proces verbal de primire documente cu opis (lista documentelor și numărul de pagini).
  • Din partea echipei de implementare a proiectului sunt alocați șase experți care asigură suportul necesar cu privire la întocmirea dosarului de candidat și informează publicul în mod specific cu privire la faptul că spijinul este acordat prin FSE.
  • ATENȚIE: criteriul de selecție privind grupul țintă este după principiul: PRIMUL VENIT PRIMUL SERVIT, astfel pentru fiecare localitate este disponibil un număr de 15 locuri, în conformitate cu Metodologia de selecție a grupului țintă publicată pe site.
  • Calendarul de selecție cuprinde și data pubicării listei cu persoanele care au fost selectate pe fiecare localitate, dar și cu programul eventualelor contestații, urmând ca ulterior să fie pubicată lista finală a pensonelor înscrise în grupul țintă.
  • ATENȚIE: pentru fiecare dintre cele opt localități au posibilitatea să aplice orice personă, care are domiciliul sau reședința întruna dintre regiunile Sud – Muntenia sau Sud – Est.
  • Vă dorim succes tuturor aplicanților!

Egalitate de gen

Termenii utilizați în prezentul document se înțeleg atât la masculin cât și la feminin.

Nediscriminare

Prezentul contract respectă liniile directoare trasate de: legislația națională prin art.16 din Constituție, Legea 202/2002, Legea 448/2006, OUG 137/2010, Strategia națională pentru egalitatea de sanse pt 2014 – 2020, art.5 din Codul Muncii cât și de legislația comunitară prin Tratatul CE: egalitatea între femei și bărbați în ceea ce priveste locurile de muncă, profesia și discrimimările sexuale, prevederi împotriva discriminarii bazate pe naționalitate și garantarea liberei circulații a lucrătorilor în interiorul UE, prin Directiva Remunerării egale, a tratamentului egal, egalitatea de rasă și egalitatea ocupării locurilor de muncă.